Apunts del Consell de Govern del 28 de Juny

Després del tradicional informe de gestió del rector, la reunió ha començat amb l’exposició dels problemes que havien sorgit a l’edifici de la Nau  per uns desperfectes a les infraestructures que requerien d’una actuació de reparació immediata, degut a que s’estaven desprenent algunes parts de l’edifici.

Al primer punt, s’han aprovat els marcs de referència sobre els quals s’hauran d’elaborar els cursos (imposats per decret) per l’obtenció de crèdits per participació en organismes de representació estudiantil. Amb un 80% obligatori de presència, el representant podrà optar a 1,5 crèdits (de graus) si realitza un curs per aprofundir en la democràcia i els valors a la universitat.

D’especial rellevància pels estudiants dels plans antics és el procés d’extinció que ha aprovat Consell de Govern. Contra el que tots pensàvem, no pot examinar-se de qualsevol assignatura fins el 2015, sinó que hi ha una eliminació progressiva de les convocatòries. Així doncs, després d’haver-se suprimit l’any de docència del curs en qüestió, es podrà examinar durant els 2 anys següents. De no ser així haurà de passar-se obligatòriament als nous plans. Tot i això, si l’estudiant té 3 assignatures o menys per aprovar, es farà una convocatòria extraordinària.

D’altra banda, s’ha aprovat la proposta conjunta de la UV, la UPV i el Consell Superior d’Investigacions Científiques, per a la creació d’un Campus d’Excel·lència Internacional, amb la marca “VLC/CAMPUS”. El BEA, des del principi, s’ha oposat a l’impuls dels Campus d’Excel·lència, que doten de recursos extra a algunes universitats fent-ne unes de primera i d’altres de segona. Apostem per un model educatiu igual a tots els territoris, en qualitat i pressupost.

També cal destacar la proposta d’unificació dels serveis de la universitat (DISE, CADE, OPAL..) en un de sol, que coordinarà la gestió entre ells mateixos.

Paral·lelament a la reunió, des de primera hora de Consell de Govern es trobaven concentrats a les portes de Rectorat un grup de membres de l’assemblea 15-M de Tarongers, per protestar sobre la presència d’empreses i multinacionals als espais de la Universitat de València, en este cas pel Cirque du Soleil. Rectorat ha disposat 2 membres de seguretat a les portes de la Junta de Govern, però la protesta ha transcorregut de forma totalment pacífica i no hi ha hagut cap incident. A la reunió, al ser preguntat el rector per aquesta qüestió, ha afirmat que s’hauran d’imposar una sèrie de taxes i criteris per la contractació a l’hora de cedir espais.

Anuncis

Posted on Juny 29, 2011, in Consell de Govern. Bookmark the permalink. 2 comentaris.

 1. Quins motius mouen al Rector de la Universitat de València a cedir gratuïtament terreny de la Universitat per montar les instal·lacions del Circ del Sol?

  A canvi de què el rector Morcillo fa aquest regal a una empresa multinacional com és el Circ del Sol?

  Segons la revista Forbes, aquesta empresa canadenca va obtindre el 2010 unes ganàncies anuals de 550 milions de dòlars. El patrimoni personal del seu fundador, Guy LaLiberté, ascendeix a 2.500 milions de dòlars. El seu caràcter excèntric l’ha dut a gastar 35 milions de dòlars per convertir-se en un dels primers turistes espacials milionaris que van visitar en 2009 l’Estació Espacial Internacional.

  El Circ del Sol és una empresa lucrativa i obté alts beneficis sobre la base d’un ús intensiu del treball de baixos salaris a través d’ETT’s. Paga baixos salaris, però no cobra –precisament– preus populars. Els seus directius cuiden particularment el màrqueting per construir-se una imatge de compromís ciutadà. Aquesta estratègia de venda els ha servit per obtindre gratis un solar que haguera reduït les seues ganàncies en cas de tenir que pagar-lo.

  El nostre rector ha pecat d’una ingenuïtat infantil que perjudica a tots els membres de la Universitat que dirigeix i més en un context de crisi en el qual es gestiona l’escassetat.

  En el futur, va a continuar posant per davant els interessos de les empreses sobre el dels alumnes i el personal de la Universitat de València?

  ***********************************

  Extret de la pàgina web del 15m Tarongers

 2. No sé a que és degut aquest canvi de posició dels CEI, però m’alegre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: