El BEA crida a la vaga el 17N per l’ensenyament públic i de qualitat

Des del Bloc d’Estudiants Agermanats ens adscrivim a tots i cada un dels punts del manifest redactat per a la vaga del 17 de novembre. Així, volem fer palesa la nostra oposició a l’Estratègia 2015, amb l’excusa de la qual estem vivint la mort per inanició de les nostres universitats públiques.
Una universitat pública, democràtica i valenciana. Això és pel que lluitem i no concebem cap retrocés en els drets adquirits en cadascun dels àmbits.
Estem patint actualment una pujada indiscriminada de taxes tant per part de l’Estat [3,5%], com de la Generalitat, qui ha pujat un 4% el percentatge fixat per l’Estat: el màxim al què es podia arribar.
Però no sols les taxes en la primera matrícula pateixen l’apujada. La Conselleria d’Educació pujarà les segones matrícules un 75% i les terceres un 120. Això sumat a la obligatorietat de l’assistència del Pla Bolonya fa que qui vulga treballar i estudiar perquè no es pot pagar aquests preus abusius, ho tinga cada cop més difícil.
A més, la Generalitat Valenciana ha aprovat per decret una reforma segons la qual cobraran un 25% de la matrícula per convalidar una assignatura. És a dir, anem a pagar per assignatures que ja hem cursat.
I, com sempre, el col·lectiu més afectat serà el d’estudiants extracomunitaris, als quals la Conselleria d’Educació vol que paguen el 100% de la matrícula. Vora a 6000 euros de matrícula. Estan començant la privatització de la Universitat pels més dèbils.
Per tot això:
1. Cridem a l’estudiantat a la vaga del proper 17 de novembre: per una Universitat Pública i de Qualitat
2. Exigim al Rector i a tot l’Equip Rectoral que es posicionen en contra de la pujada de taxes, l’Estratègia Universitària 2015 i el Copagament Universitari per l’estudiantat Extracomunitari.

Anuncis

Posted on Novembre 13, 2011, in General. Bookmark the permalink. 2 comentaris.

  1. Ahir la meua filla va estar a la manifestació, com ha de ser, fa falta que la gent jove es rebel·le front a aquesta barbàrie que a qui més maltractarà serà a vosaltres. Però el que crec que caldria és una rectificació per part del sindicat d’estudiants del que va dir la xicona que va llegir el manifest. Va arribar a afirmar que Compromís-Q havia votat al parlament valencià a favor de desviar fons públics a les escoles concertades. La bestiesa és tan gran i tan irresponsable que crec que no ha de quedar sense resposta. Es pot ser d’altres opcions, espere que progressistes i valencianes, però no cal dir mentides tan forassenyades per arrapar els vots dels més joves. Crec que cal una rectificació en tota regla. COMPROMÍS-Q mai no votarà per desviar ni un sol cèntim d’euro a les escoles concertades i qui ho diu menteix. Estem absolutament COMPROMESOS, com no podria ser d’altra manera, amb l’ensenyament públic, de qualitat i universal, remarque com no podria ser d’altra manera. Espere que algú de vosaltres faça rectificar la xicota que va llegir el manifest perquè les falsedats poden fer molt mal i només els qui les diuen trauen algun rendiment. ALERTA.

    • La veritat és que és una cosa vergonyosa, i s’hauria de rectificar, a vore quan el BLOC explica perquè va votar a favor de destinar fons públics per activitats acadèmiques de la universitat catòlica de València.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: