Hora de mobilitzar-se

Ja queden arrere, i sembla que sols a la memòria, aquells anys en els què els Rectors eren a més dels màxims representants institucionals de la Universitat, representants i defensors dels estudiants per damunt de tot. Moments de lluita on els Rectors solien estar a l’altura de les circumstàncies.

Hui, tota una onada de retallades per decret inunda el nostre País, amb una excepció: les Universitats Públiques, les quals s’han lliurat per les possibles conseqüències. Som conflictius, sembla. Però en els últims dies ja ens han avisat que haurem “d’ajustar els pressupostos”. De l’autonomia universitària –en època de crisi–, ni parlar-ne.

Quasi 300 milions d’euros deu la Generalitat a les universitats públiques valencianes. Però hem d’estar contents perquè no ens han tocat –encara– els pressupostos. I mentrestant, segueixen sense pagar. Del deute històric, per tant, ni parlar-ne.

En aquest sentit es pronunciava la nostra universitat en el darrer Consell de Govern. Un manifest unitari per reclamar el que és nostre, perquè ens fa falta per pagar als treballadors. Ens quedàrem curts. I de la vaga general universitària, de moment, ni parlar-ne.

Des del Bloc d’Estudiants Agermanats valorem positivament que l’equip rectoral signés aquell document, però en aquests moments calen més esforços. La Manifestació per l’Escola Pública del passat dissabte 21 i la General del dijous 26 van demostrar que ja no toca parlar, sinó actuar en defensa dels nostres drets més elementals.

I ho farem, sense cap dubte. Nosaltres i la resta de la comunitat universitària. Si cal serà la nostra única preocupació. Perquè lluitem per una Universitat Pública, Democràtica i Valenciana; per la universitat al front de la qual està vostè i el seu equip. I si no està a l’altura de les circumstàncies –i esperem que ho estiga, senyor Morcillo–, ho haurem d’estar nosaltres.

Per Alex Raga / Col·lectiu del BEA de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

Anuncis

Posted on febrer 4, 2012, in General and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: