El #29F fem vaga per la pública!

El sistema educatiu públic valencià pateix des de fa anys una sèrie d’atacs que estan rebaixant la seua qualitat i posant en perill la supervivència del model. El balafiament econòmic que patim al País Valencià amb les polítiques dels grans esdeveniments i obres faraòniques, la corrupció, l’economia dirigida a la construcció, la rebaixa constant d’inversió en ensenyament i la desviació de sol i fons públics per pagar centres privats entre d’altres, han dut la situació pressupostària a un nivell insostenible que pot suposar la destrucció de l’ensenyament públic.

Són moltes les raons que tenim els i les estudiants valencians per eixir als carrers a defensar la pública. I és que un sistema educatiu fort és l’eina que permet formar-nos intel•lectualment i com a persones. No estem disposats a perdre el valor i pilar fonamental de la nostra societat. És per això que el Bloc d’Estudiants Agermanats ens sumem a les mobilitzacions del 29F i convoquem a la vaga a tot l’estudiantat valencià. 

Eixirem als carrers per exigir:

– PROU RETALLADES: Tots els sectors públics estan sent retallats degut a la difícil situació pressupostària que els nostres governants han creat. Tant els instituts com les universitats han complit amb el seu ajust econòmic any rere any, i ara ens volen fer pagar per les seues errades.

– AUTONOMIA EDUCATIVA: La Generalitat i l’Estat han posat en l’agenda política la suposada malversació que tant instituts com universitats porten anys duguent a terme. Així, l’educació pública ha de retallar-se perquè suposa una despesa de diners innecessària. Esta estratègia intenta canviar l’opinió pública traspassant la responsabilitat de part de la crisi a la despesa en educació per part d’instituts i universitat . Ara més que mai hem d’estar alerta i tindre clar qui són els vertaders culpables i responsables de la situació econòmica i social que patim al País Valencià.

– EDUCACIÓ EN VALENCIÀ: Des de les escoles, passant pels instituts fins la Universitat, la nostra llengua és discriminada de manera contínua: per una banda, a les aules, on massa sovint es relega a “segona categoria”; per una altra banda, mitjançant uns plans d’estudis que no han provocat sinó involució en l’ensenyament valencià. És per això que hem de recordar que l’ús del valencià porta enrere la identitat de qui el parla i que estudiar en la nostra llengua és un dret que tenim tots els i les estudiants i s’ha de garantir com a deure del Govern valencià.

– FI DE L’ESTRATÈGIA UNIVERSITÀRIA 2015: Dins de 3 anys culminarà el termini de la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior. Aquest canvi de model va vindre orquestrat i dirigit pels interessos de les grans empreses que veien amb mals ulls el sistema educatiu públic. El resultat d’aquest procés l’anem patint dia a dia a les facultats amb les contínues privatitzacions dels serveis, les pèrdues de valors a l’ensenyament, les desaparicions de carreres minoritàries, o l’entrada de les empreses a la universitat.

– COMPLIMENT DELS PAGAMENTS: El govern de la Generalitat promet i incompleix. Els centres negocien deute amb els bancs i acumulen interessos, el Govern no paga i es fa més gran així el deute. La situació és insostenible, el conjunt d’universitats públiques acumulen un deute de més de 900 milions d’euros, els instituts no paguen als seus proveïdors perquè no se’ls transfereix allò promès i, al remat, el conjunt del sistema educatiu està al límit de fer fallida.

– AUGMENT DE BEQUES I DISMINUCIÓ DE TAXES: Curs rere curs, l’estudiantat valencià estem patint un augment progressiu de les taxes que ha provocat, entre altres, que els estudiants amb menys recursos econòmics es troben amb serioses dificultats per poder seguir convenientment amb els seus estudis. Aquesta mesura abusiva per part del Govern valencià i estatal que deuria d’estar compensada per la presència de beques i ajudes, s’accentua per la falta d’aquestes.

– FINANÇAMENT DEL SECTOR EDUCATIU: Els centres privats i concertats estan cobrant les quantitats degudes pel Consell abans que els centres públics. De la mateixa forma, els Ajuntaments d’arreu del país, estan regalant sol públic a les universitats i instituts privats, mentre no són capaços de destinar les partides pressupostàries adequades per crear centres públics en condicions, que facen que els barracons siguen cosa del passat.

– FUTUR LABORAL: En un context de crisi econòmica com l’actual, amb una taxa d’atur juvenil al País Valencià de més del 50%, els i les estudiants ens trobem abocats a emigrar del nostre territori tot i tindre una formació completa. A llarg termini, açò suposa una tragèdia pel nostre país i un greu problema per les famílies que han de patir els costos inicials d’aquesta “fuga de cervells”. La nova reforma laboral, lluny de solucionar l’atur juvenil, promou l’acomiadament i la precarització del treball, que resulta una sobrepreparació dels estudiants als seus llocs d’ocupació, per baix el nivell professional per al que foren preparats.

A més de citar algunes de les mesures que hem d’exigir en favor de l’educació pública, universal i valenciana, volem recordar una vegada més la repressió patida pel moviment estudiantil les darreres setmanes, on companys i companyes han sigut agredits, multats i detinguts per part de la policia nacional espanyola.

El Bloc d’Estudiants Agermanats condemnem fermament aquestos fets i encoratgem a la totalitat de l’estudiantat valencià a secundar la vaga, organitzar-se als respectius centres i participar de les mobilitzacions que es duran a terme el proper 29 de febrer arreu del territori. Recordem que la manifestació unitària convocada per a la totalitat del sistema educatiu, des dels instituts fins la universitat, tindrà lloc a València a les 12 hores a la porta de la Facultat de Geografia i Història.

El 29F els carrers de València tornaran a demostrar que el moviment estudiantil valencià segueix més fort que mai i que la nostra lluita no s’aturarà fins assolir un País Valencià just i lliure.

Per l’educació pública, unió i força!

Anuncis

Posted on febrer 23, 2012, in General, Societat and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. A moltes sales de professors/es se sent dir que ‘els joves no fan res’ ‘els joves no es mobilitzen’ i frases similars però, i nosaltres què fem?
    Ens agradi o no som un model que alguns estudiants segueixen. Ens agradi o no som un mirall en el qual molts joves es miren.
    Doncs fem el que hem de fer: ensenyem a fer una vaga fent-la, ensenyem a ser crítics criticant el poder establert.
    Passem a l’acció de manera activa i no passiva.

    http://joseluisregojo.blogspot.com.es/2012/03/que-hacer-ante-la-huelga-que-fer-davant.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: