Crònica del claustre de la Universitat de València – 1 de Març

Aquest passat dijous 1 de Març va tindre lloc una nova sessió del Claustre de la Universitat de València. El nou Claustre, sorgit de les eleccions de novembre, es va reunir a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

En aquesta sessió, es sotmetia de nou a votació la reforma dels Estatuts de la Universitat, per adaptar-se a la nova legislació universitària estatal. Algunes associacions d’estudiants van denunciar la manca de temps per presentar esmenes a la reforma o que el període coincidira amb els exàmens, fet que va compartir el representant del BEA en la Comissió d’Estatuts. Finalment, el BEA hi va votar a favor, ja que tot i no compartir algunes formes del procediment, valorem algunes de les noves possibilitats que obri la reforma i no pensem que siga positiu el seu bloqueig permanent. Així, el Claustre aprovà amb un àmplia majoria aquesta reforma.

A l’informe del Rector,  destacava “tres grans preocupacions” actuals de la comunitat universitària: les mobilitzacions d’estudiants, la situació financera, i les mesures per a reduir la despesa. El rector va recordar els comunicas difosos per la Universitat de València i va considerar “desmesurada l’actuació policial” en les concentracions d’estudiants. Respecte a la situació financera, el Rector va recordar els retards que segueix sofrint la institució en els pagaments per part de la Generalitat i va advertir de la conseqüència d’aquests retards en la prestació del servei públic d’ensenyament superior.

En acabar l’informe, els claustrals del Bloc d’Estudiants Agermanats, A Contracorrent i SEPC, vam llegir un manifest unitari en suport a les mobilitzacions dels estudiants i en contra de la brutalitat policial que hem estat sofrint aquestes darreres setmanes. Es va criticar el procés de privatització del sistema universitari, la Generalitat pels seus repetits incompliments en el finançament, i ens va instar a seguir treballar en les mobilitzacions més enllà de la vaga que va tindre lloc el passat 29 de Febrer. Ací teniu el manifest llegit, i prompte us oferirem en vídeo la intervenció.

D’altra banda, un dels punts més importants de l’ordre del dia era l’elecció dels membres per a diferents òrgans col·legiats. Aquesta votació tenia especial importància per a nosaltres com a estudiants donat que s’escollien els representants a la Mesa, Consell de Govern, Comissió d’Estatuts i Junta Electoral.

En aquesta elecció es va fer pal·lés de nou l’existència d’un pacte tàcit entre “Campus Jove”, els sindicats de la dreta (UPC, AVEU) i algunes associacions sectorials. Això va provocar que tot i que Campus Jove només tinga 14 membres claustrals, front als 20 del BEA, obtinguera 2 membres dels 5 a escollir en el Consell de Govern. Així volem denunciar el fet que “Campus Jove”, associació que convocava també a la Vaga del 29F, dies després d’aquesta, pacte justament amb aquells que es volen carregar el sistema d’ensenyament públic. El Bloc d’Estudiants Agermanats, per la nostra banda, vam arribar a un acord per a l’elecció amb altres sindicats de l’esquerra, com AContracorrent i SEPC.

Els representants electes del BEA per als òrgans col·legiats, van ser:

  • Robert Penadés, per al Consell de Govern
  • Héctor Roig, per a la Mesa del Claustre
  • Joan Colomer i Javi Bocero, per a la Comissió d’Estatuts
  • Marc Xelvi, per a la Junta Electoral

Finalment per al torn obert de paraules, fins a 6 membres del Bloc d’Estudiants Agermanats van parlar sobre diferents qüestions. Joan Colomer, claustral del BEA per la Facultat de Dret, va demanar informació sobre la situació del màster en advocacia. Joan Sanchis, claustral del BEA-ITACA per la Facultat d’Economia, va demanar explicacions per les dificultats per a presentar les queixes relacionades amb l’incompliment de la docència en valencià, al mateix temps que demanà al rector gestions per a que les sessións del Claustre es puguen seguir via web. Àngela Lledó, claustral del BEA a la Facultat d’Infermeria, va denunciar les condicions en que s’imparteixen alguns ensenyaments de ciències de la salut. Guillem Policarpo, claustral del BEA per la Facultat de Medicina, va comentar la situació actual i els problemes relacionats amb el màster en medicina. Paula Gilabert, claustral del BEA per la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, denuncià la manca d’infraestructures adequades per a impartir la titulació d’Educació Social. Per últim, Robert Penadés, claustral del BEA-ITACA per la Facultat d’Economia, va remarcar la necessitat d’un reglament marc per a les ADR que evite pactes d’exclusió com el que es va donar a la Facultat d’Economia, al mateix temps que va convidar al rector a sumar-se als estudiants en les mobilitzacions per la pública. En breu, tindreu totes aquestes intervencions al nostre canal del YouTube.

 

Anuncis

Posted on Març 3, 2012, in Claustres and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: