Presentació del documental “Una llengua que camina” al Campus de Blasco Ibáñez

Dins del marc de la setmana cultural de la Facultat de Medicina i Odontologia de la UV, el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) organitzem el dimecres 21 a les 16h a l’Aula Cajal de la Facultat (1er pis):

Presentació del documental “Una llengua que camina”, a càrrec de la seua directora Amanda Gascó. Després col·loqui amb Vicent Teruel, professor de la UV i membre fundador del BEA, que explicarà com van ser els inicis de la docència en valencià a les aules; i amb Guillem Policarpo, alumne de la UV, que contarà quina situació real es viu a les aules i com es presenta el futur.

———————-
Sinopsi del documental:

Després de més de 25 anys, les primeres generacions de valencians que han estudiat en la nostra llengua són persones adultes que fan tots els possibles per viure en valencià a casa, al carrer i al treball. Aquesta idea és la que ha donat nom al documental. El film retrata la vida diària de cinc persones que viuen a distints punts del territori valencià i que ens permeten fer una radiografia de la llengua de nord a sud, de les ciutats i dels pobles.

Una professora de periodisme de la Universitat d’Alacant, Mar Iglesias; el cantant i lletrista d’Obrint Pas, Xavi Sarrià; un dermatòleg de l’Hospital General de Castelló, Gerard Pitarch; una romanesa valencianoparlant, Dariana Groza, i el mestre d’infantil i expresident d’Escola Valenciana Diego Gómez posen rostre a l’estat de salut del valencià.

Anuncis

Posted on Març 19, 2012, in Blasco Ibañez, Cultura. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: