El BEA rebutja les retallades a l’ensenyament previstes als nous PGE

Tots esperàvem amb por l’anunci dels pressupostos per part del govern espanyol. Especialment després que es decidira ajornar la seua publicació fins passades les eleccions a Andalusia i Astúries. En aquest moment, una alarma se’ns encenia a tots. Que la que ens cauria damunt seria grossa.

Tot i això, la Retallada (i en majúscula, perquè s’ho mereix) ha superat qualsevol expectativa possible. Educació, Cultura i Sanitat, els tres pilars bàsics de qualsevol societat que pretenga ser pròspera i, no obstant, han sigut els Ministeris que més han sofrit les conseqüències d’aquesta crisi d’especulació. Sols les retallades en Educació ascendeixen a un 21,9%.

Al País Valencià això no farà més que incrementar les grandíssimes dificultats a què s’enfronten col·legis, instituts i universitats, i que col·lectius com el BEA, entre altres, no ens cansem de denunciar. Totes aquestes institucions públiques lidien amb un forat econòmic resultat de l’impagament per part de la Generalitat, que fa dia dia més difícil una educació pública i de qualitat. El malestar que tot açò va generar sols va provocar una dura represàlia contra aquells que simplement exigien una millora de les condicions a l’ensenyament públic. Només amb les Universitats Públiques el deute ja arriba fins als 900 milions. Amb l’anunci dels pressupostos, les nostres Universitats hauran de carregar, a més, amb una retallada del vora el 62% dels seus ingressos.

Des del BEA denunciem com l’Estat Espanyol s’excusa en la crisi per a procedir a una més ràpida mercantilització de l’ensenyament, com ja indicaven la introducció del famós pla Bolonya o l’Estratègia Universitat 2015. La seua estratègia és pressionar les Universitats perquè es vegen forçades a introduir capital privat per mera necessitat de supervivència.

Els estudiants no sols estan patint un empitjorament en tot allò referent a l’educació pública, sinó també veuran afectada la capacitat d’accés a la Universitat. El BEA considera intolerable la reducció de 166 milions d’euros en beques i ajudes. De nou el govern espanyol trenca la seua promesa a costa, com sempre, de perjudicar greument a aquelles famílies de baix ingressos. No volem una educació elitista que sols permitisca a quatre afortunats accedir a una formació corresponent. Volem una educació de tots, i de qualitat.
Cegats per metes a curt termini, l’actual govern espanyol pareix decidit a precaritzar les nostres opcions laborals, i ofegar així les possibilitats de les noves generacions d’accedir a cap futur digne.

Anuncis

Posted on Abril 8, 2012, in Comunicats, General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: