“Lluitem des de les aules per un País Valencià lliure”

El 9 d’octubre és una data que ens recorda a tots els valencians que som un poble, tenim una cultura, una història i un present a defensar. Aquesta data simbolitza per a nosaltres la voluntat de construir uns lligams que ens unisquen a tots i totes front als atacs de la dreta i de l’espanyolisme, front als qui volen fer-nos desaparèixer com a societat i com a poble.

L’educació és una eina fonamental en la construcció de ciutadans i ciutadanes del País Valencià lliures. Gràcies a la feina incansable dels nostres mestres seguim ací, vius 305 anys després. No en va, el centralisme espanyol està intentant desestabilitzar aquest pilar. Amb l’excusa de la crisi, veiem com els poders polítics estan abandonant l’educació pública i fomentant la privatització, més controlada per ells mateixos. La reducció del professorat dificulta un ensenyament de qualitat, l’acumulació excessiva dels alumnes en les aules empobreix l’atenció especialitzada, el deute creixent que arrossega la Generalitat obliga a pares i alumnes a pagar-ne les conseqüències i l’augment desmesurat de les taxes ens expulsa del sistema educatiu. D’altra banda, l’aplicació del decret del plurilingüisme no és més que un intent de fer trontollar el ja empobrit ensenyament en valencià. Sense cap consens acadèmic, han decidit posar en marxa una mesura que no busca altra cosa que castellanitzar l’educació.

És per tot això que aquest 9 d’octubre cal dir prou. Des del Bloc d’Estudiants Agermanats defensem un ensenyament totalment públic que permeta l’accés del jovent sense excepcions, amb una democràcia interna i uns valors que ens facen progressar com a societat i una potenciació de la nostra identitat com a poble, augmentant i dignificant la docència en valencià. L’educació ens farà lliures i per això no podem fer cap pas enrere davant dels qui volen acabar amb ella.

Fem un clam per treballar plegats contra aquesta Espanya rància i caduca, que menysprea la nostra cultura i l’ensenyament de qualitat amb el desig d’aplicar un sistema centralista, elitista i privat. Esmolem ben bé les eines, treballem tots junts per assolir un País Valencià lliure, amb una educació de qualitat i un futur amb dignitat.

Anuncis

Posted on Octubre 7, 2012, in Al Carrer!, Cultura, Educació i Formació, General, Societat. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: