El BEA denuncia l’eliminació de les proves de nivell B2 per a Erasmus

El Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) denuncia la decisió de la Universitat de València d’eliminar les proves de nivell gratuïtes per a la sol·licitud de programes internacionals com l’Erasmus. Segons allò que s’ha anunciat en la “Setmana Internacional” que ha tingut lloc aquest dilluns i dimarts, ara els nivells B2 i C1 s’hauran d’acreditar amb títols externs.

La Universitat de València ha decidit suprimir la possibilitat de realitzar gratuïtament proves d’idioma de nivell B2 i C1 per als estudiant que vulguen sol·licitar un programa d’intercanvi internacional per al proper curs 2013/2014. Aquest fet implica que l’acreditació s’haurà de fer de forma externa, amb el cost addicional que això suposa per a l’estudiant. Si no s’aporta cap certificat, només hi haurà la possibilitat de realitzar prova de nivell B1, quedant exclòs de sol·licitar cap destinació internacional de més nivell.

Per exemple un dels certificats necessaris per al cas d’anglès és o bé l’escola oficial d’idiomes, o bé els certificats emesos per universitat internacionals com Cambridge o Trinity amb un cost de més de 200€. A més, l’avís de la no realització de les proves només s’ha fet 20 dies abans del tancament de terminis de solicituds, el que fa impossible per a els estudiants aconseguir el certificat encara que tinguen el nivell.

Des del BEA considerem que aquest fet atempta contra la igualtat d’oportunitats dels estudiants, ja que el fet d’acreditar el nivell de forma externa suposa un cost que no tots ens podem permetre. És per això que iniciem una campanya per instar al Vicerectorat de Relacions Internacionals a que corregisca la seua decisió i convoque també proves de nivell B2.

Us convidem a sumar-vos a la protesta fent pressió a les institucions per aconseguir aquest canvi. En aquest sentit, us instem a enviar el següent correu electrònic a l’adreça de la Vicerectora d’Internacional i al Rector de la Universitat de València:

Benvolguda Sr. Olga Gil, Vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat de València. / Rector Magnífic de la Universitat de València, Esteban Morcillo:

Aquest any la Universitat de València ha decidit sense cap tipus avís previ l’eliminació de determinades proves de nivell d’idioma per als estudiants i estudiantes que volem sol·licitar programes d’intercanvi com l’Erasmus. Li parle en concret de les proves de B2, que ara deixaran de poder-se realitzar gratuïtament a la pròpia universitat i que únicament seran acreditables amb certificats externs, que com vostè sap molt bé tenen un major cost econòmic. A més, la decisió s’ha comunitat durant aquesta mateixa setmana en els actes de la “Setmana Internacional”, només 20 dies abans del tancament de sol·licituds, fent impossible la obtenció de ningun certificat en aquest període. Això implica que estudiants que tenim el nivell i no tenim la capacitat econòmica o no disposem del temps necessari no podrem sol·licitar cap destinació internacional que demane B2 (que de fet són la majoria).

És per això, que li demane que rectifique la seua decisió i done l’ordre per a que aquest any es realitzen les proves de nivell tal i com s’han fet habitualment els darrers anys.

Signat: Nom i Cognoms

Heu d’enviar els correus a olga.gil@uv.es (Vicerectora d’Internacional) o bé a rectorat@uv.es

Amb la vostra ajuda aconseguirem aturar aquest nou atac a la igualtat d’oportunitats de tots els estudiants!

Anuncis

Posted on Novembre 7, 2012, in General, Política Universitària. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: