14N – Omplim els carrers de dignitat, fem vaga pel demà!

Image

Davant la vaga general, els i les estudiants tenim molt a dir. Som joves als quals els causants de la crisi ens han robat el futur, i damunt ens ho volen fer pagar. Sense una educació digna, amb l’alerta constant del model privatitzador que estan duent a terme i sense perspectives de trobar una feina dins del mercat precari al que ens estan abocant, cal que els i les joves del País Valencià els hi plantem cara. 

L’augment desmesurat de les taxes universitàries d’enguany (que sembla sols ser el principi), la massificació de l’estudiantat a les aules o barracons, el deute creixent amb universitats i instituts, l’eliminació de batxillerats, l’aplicació del decret del plurilingüisme (que sols busca minimitzar la ja pobra docència en valencià), la reducció de les beques, l’increment de les comissions i la reducció dels serveis en general. L’acomiadament de professorat, la seua reducció del salari, la criminalització cap al funcionariat, i els intents de controlar l’autonomia universitària per banda dels partits polítics.. són motius suficients perquè centres i facultats tanquem el 14 de novembre per protestar davant la precària situació.

Tot açò no busca més que abocar l’educació pública cap a una necessitat de privatitzar els seus serveis i dependre dels mercats financers i les grans empreses. Des del procés de Bolonya que s’ha iniciat un camí on es busca canviar la concepció d’instituts i universitats encarades a la societat i la formació per un altre de simples productors de mà d’obra. Amb la crisi s’ha accelerat aquest procés, i açò no ha fet més que començar.

És per això que cal unir forces i crear lligams entre tots els sectors afectats. Cal que abandonem l’individualisme imperant en aquesta societat, perquè el que estan intentant és desfer l’Estat del Benestar a fi d’enriquir-se de nosaltres. Els i les estudiants fem la nostra aposta pel demà, perquè volem una educació pública, democràtica i valenciana, amb un futur laboral digne i un sistema de govern lliure de corruptes al servei de les grans empreses.

Ens cal la solidaritat de tots i totes, aquesta vaga és pel nostre futur!
El 14 de novembre ningú a les aules del País Valencià!

Anuncis

Posted on Novembre 12, 2012, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: