El BEA denuncia que 5.000 estudiants podrien ser expulsats de la UV

Les polítiques de privatització de l’educació universitària per part de la Generalitat Valenciana estan donant els seus fruits. L’augment desproporcionat de les taxes ha fet disminuir el nombre de matriculats a la Universitat de València, i està deixant en risc al 10% de l’alumnat per la impossibilitat de fer front al pagament.

Com hem pogut observar en premsa hi ha vora 5.000 estudiants de la UV als quals el banc ha tornat el cobrament de la matrícula per no tindre suficients fons. La Llei de Taxes de la Generalitat és molt estricta al respecte, i preveu l’expulsió de la universitat al segon intent fallit de gestionar el pagament.

Aquestes mesures s’han fet amb l’objectiu d’exprimir al màxim els i les estudiants sense tindre en compte el caràcter de servei públic de l’educació, i el valor afegit que repercuteix després a la societat en general.

Des del Bloc d’Estudiants Agermanats denunciem aquesta situació com un desastre ja anunciat, quan l’any passat vam estar intentant aturar la desmesurada pujada de taxes. Amb eixa fita vam instar, des del Claustre, a la insubmissió del rectorat davant el decret del ministre Wert, i ens vam sumar a les mobilitzacions al carrer on defensàvem una educació pública a l’abast de tothom. No podem permetre que cap estudiant haja d’abandonar els estudis per no poder pagar uns preus abusius que no busquen altra cosa que desmantellar l’educació pública. Amb una ridícula i ineficaç política de beques estem veient com s’incrementa la dificultat d’accedir a la universitat. Al BEA volem una reducció de les taxes per poder obrir les portes de la formació a tothom, i un augment real i suficient de les subvencions per aquelles persones que tenen dificultats econòmiques.

Ens cal la solidaritat no només de tot l’estudiantat, sinó també de tota la societat. L’educació ens farà lliures, i ens l’estan intentant enderrocar. Donem un toc d’alerta davant aquesta barbàrie i fem un front comú per lluitar tots junts! No podem acceptar ni un sol desmatriculat per qüestions econòmiques, apostem per un ensenyament públic i de qualitat!

Des del BEA obrim les portes a totes aquelles formacions i a tota persona interessada per emprar els mecanismes necessaris, a les institucions i al carrer, que ens permeten frenar aquest intent d’eradicar l’educació pública.

Anuncis

Posted on Novembre 26, 2012, in General, Política Universitària, Universitat de València. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: