27 i 28 F: Vaga Estudiantil en contra de la LOMQE

856858_493505050707839_1680733058_o27 i 28 DE FEBRER: VAGA D’UNIVERSITATS I INSTITUTS!

L’actual context de desmantellament de l’educació pública segueix endavant. Els partits polítics que ens governen tenen com a preferència la privatització del servei educatiu al País Valencià, i a les raons per les quals vam eixir al carrer el curs passat cal sumar nous atacs. Així doncs, cal recordar el desmesurat augment de les taxes d’enguany, que dificulta greument l’accés i la continuïtat a la universitat, el deute perpetu i creixent de la Generalitat amb els centres, que condemna a precaritzar serveis constantment per ajustar pressuposts, l’aplicació del decret del plurilingüisme, la prioritat castellanitzadora del Govern, i un llarg etcètera..

En efecte, totes aquestes ofensives privatitzadores segueixen vigents, i cal que entre tots i totes les aturem. Ja fa temps que coneixem com són les promeses de la Generalitat, que puja les taxes assegurant que augmenten les beques i enguany obliga a abandonar els estudis a moltes persones a les quals se’ls ha denegat la beca després d’haver-los-la acceptat. Desconfiem, i ho fem amb motius. Fets, no paraules.

Com que no tenen arguments per fer callar el País Valencià, ens envien la policia, com va ocórrer amb la Primavera Valenciana. Aquells esgarrifosos fets, lluny de ser oblidats, ens recorden cada dia que la repressió segueix en peu: són nombroses les joves que han passat, o estan passant per judicis injustos, víctimes de muntatges policials.

Al remat no tenen altra forma d’implantar la LOMQE, una llei que té com a prioritat la mercantilització de l’educació pública. Ens volen convertir en simples persones treballadores, sense cap pensament crític. Amb un pas per instituts i universitats que consistisca en dotar-nos dels mecanismes útils per la producció i res més. No hi ha societat lliure sense educació lliure, i és per això que rebutgem el seu concepte d’ensenyament per buscar una formació en valors, crítica i alternativa.
La LOMQE té també com a objectiu l’espanyolització de les aules. Al País Valencià hi han centenars de milers de xiquets i xiquetes que no poden estudiar en la nostra llengua, però això no solament no els preocupa, sinó que és el principal propòsit de la seua política lingüística. Utilitzen la demagògia per criminalitzar les línies en valencià, que han demostrat donar uns resultats acadèmics excel•lents.

Tenim la responsabilitat del futur, cal que lluitem hui per assegurar el demà. Si no ho fem, acabaran amb l’educació, si no actuem, no serem més que titelles del mercat.

Si vols assabentar-te del calendari de mobilitzacions: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4482568707116&set=a.4482568147102.2147761.1377054977&type=1&theater

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, DEMOCRÀTICA I VALENCIANA, EL FINAL DE FEBRER SERÀ ALS CARRERS!

Anuncis

Posted on febrer 18, 2013, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: