Per una AGE digna!

Hui, la nova Assemblea General d’Estudiants (AGE) comença a caminar. Després de convocar de nou l’AGE, aquesta vegada sí que hi ha hagut el quòrum necessari per iniciar la sessió.

En primer lloc, des del Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) venim criticant el funcionament de l’AGE els darrers anys. La no convocatòria de l’Assemblea i la mala representació del Coordinador són, tan sols, uns pocs dels exemples de la mala gestió realitzada fins ara en un òrgan que deuria ser portaveu de tot l’estudiantat.

L’elecció de la nova Mesa de Coordinació, amb una participació clau dels membres del BEA, representa un augment de la pluralitat a l’òrgan, amb la inclusió d’altres sindicats i representants dels AdRs. Aquesta naix amb la voluntat d’encarnar la sobirania de les assemblees obertes d’estudiants. L’AGE ha de convertir-se en l’element vertebrador de l’opinió popular de totes les estudiants de la nostra Universitat i dotar a les assembles de les eines necessàries per fer-se sentir. Per això, és fonamental fer una crida a la participació directa a les assemblees de Facultat, Campus i Interuniversitària.

La nova AGE serà un òrgan obert, transparent, portaveu i participatiu. Així com un òrgan de lluita en la defensa de la Universitat que totes volem. El nou coordinador de l’AGE, Jordi Caparrós, claustral del BEA per la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, treballarà per recollir les inquietuds, crítiques i reivindicacions del conjunt de l’estudiantat i traslladar-les als òrgans als quals ens represente.

Així mateix, els membres del BEA continuarem lluitant pels interessos de totes les estudiants a les diferents comissions, a les quals hui s’han escollit els nous representants estudiantils: Política Lingüística (Guillem Policarpo, Joan Sanchis i Quique Rodríguez), Llengües Estrangeres (Tiermes Vega), Sostenibilitat (Alejandro Ramos, Guillermo Chismol), Biblioteques i Documentació (Mireia Fernández i Jordi Caparrós), Relacions Internacionals (Guillermo Chismol), i Assessora d’Estudis de Grau (Laura Peris). Els nostres representants electes portaran a les comissions totes aquelles propostes i crítiques que emanen de l’estudiantat.

És a partir d’aquesta AGE, que s’inicia la vertadera democratització de la Universitat. Eixe serà el nostre esperit. Entre totes farem de l’AGE l’òrgan estudiantil que volem: lluny de ser una estructura més al servei dels interessos d’aquells qui volen vendre la nostra Universitat, l’AGE serà el vertader òrgan d’expressió estudiantil. La participació directa i horitzontal de les estudiants és, doncs, l’element que configurarà el futur d’aquest òrgan.

Entre totes, ho farem possible. O ARA O MAI! 

Anuncis

Posted on Abril 17, 2013, in General. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Quina és la composició de la Mesa de l’AGE?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: