25 d’abril: des de les aules als carrers, SOM UN POBLE QUE LLUITA.

66916_10200532422893610_1042010529_n

L’estudiantat en peu de guerra per l’educació i la terra.

El 25 d’abril és una data de reivindicació pel nostre poble. Recordem la desfeta d’Almansa com l’inici de l’onada espanyolitzadora, la qual pretén acabar amb la nostra cultura i amb la nostra llibertat com a valencians i valencianes. De la mateixa manera, ens reafirmem en totes eixes persones que han mantingut l’espurna de la nostra llengua i s’han deixat la pell per defensar allò que som, allò que volem ser. Els i les estudiants tenim la responsabilitat de dur en alt la bandera del respecte i la igualtat entre cultures. Perquè un poble viu i reivindicatiu, és un poble en llibertat.

Som una generació de lluita, hem eixit al carrer a defensar els nostres drets i ho seguirem fent. Entenem l’educació com el motor imprescindible per donar eines a la societat per fer respectar els seus drets com a poble i com a persones. Per a Espanya som un territori de segona, mai els ha agradat que parlem la nostra llengua ni els ha interessat que estem ben formats. Des de sempre han intentat reprimir els nostres intents de construir un País Valencià més just, més lliure, més valencià. No podem oblidar la impunitat que gaudeix l’extrema dreta al nostre territori, ara que fa 20 anys que mataren a Guillem. No volem acceptar que manipulen amb els mitjans de comunicació, ara que han fet fora de Canal 9 totes aquelles persones que somniaven amb un mitjà públic i valencià. Ens neguem a tolerar que ens governen corruptes que assolen la nostra terra i enfonsen la nostra economia amb els diners de tots i totes. Perquè això, malgrat li vullguen dir democràcia, no és més que una dictadura disfressada al servei del centralisme més ranci, que prefereix una societat adormida a un País Valencià despert, combatiu.

A l’educació no ens en salvem. El servei públic més important per les persones està en perill. Segueixen retallant-nos el pressupost any rere any, obligant-nos a jugar amb les xifres i reduint prestacions amb l’excusa d’una crisi que ells mateixos han creat. El futur de la democràcia universitària està en perill, cada vegada es fa més present la voluntat d’eliminar l’autonomia de l’ensenyament superior que ha demostrat donar com a resultat persones ben formades, tant a nivell acadèmic com a nivell de pensament crític. Pretenen posar titelles de rectors i rectores, degans i deganes, que controlen la gestió a la seua voluntat. Saben que som un perill per ells, perquè pensem i opinem, amb l’arma de la paraula. És per això que fomenten l’ensenyament privat, més adequat als seus valors conservadors i espanyolistes. Als col•legis i instituts se’ls castiga amb reducció de professorat, eliminació dels grups de valencià, impagaments continus, etc..

Només la nostra solidaritat i la lluita en comú pot frenar-los els peus. Perquè si els deixem fer acabaran amb tot. Cal que els cridem ben fort que volem viure en valencià, en un País lliure, just, igualitari, on nosaltres decidim, i deixar de ser titelles d’una colla de corruptes que l’únic interès que tenen per la nostra terra és el rèdit econòmic que uns pocs en poden traure ofegant-nos. No els donarem la satisfacció a la dèria espanyolista d’acabar amb la nostra cultura. No els deixarem privatitzar la nostra educació. No els permetrem esborrar el nostre futur!

VISCA EL PAÍS VALENCIÀ!

“No s’ensenya en les escoles com van esclafar un país, perquè d’aquella sembrada continuen collint fruits”

Anuncis

Posted on Abril 25, 2013, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: