Per un futur digne, un present de lluita!

L’1 de maig és un commemoració col•lectiva de la lluita obrera. Tal dia com hui, s’iniciava a la ciutat de Chicago una vaga de caràcter indefinit per aconseguir la jornada laboral de huit hores. Corria l’any 1886, les coses eren molt diferents als nostres dies: el mercat del treball no estava regulat, els drets socials eren mínims i imperava la llei del més fort. Les coses no varen acabar bé per als obrers: el dia 4 de maig en varen ser detinguts cinc anarquistes i condemnats a mort. Aquest succés es coneix com la Revolta de Haymarket i aquell obrers varen passar a ser coneguts pel seu exemple de lluita com els Màrtirs de Chicago.
D’aquesta forma, es va adoptar la resolució que cada Primer de maig tinguera lloc arreu del món diferents actes en record a aquestes persones. A més, cada any es sumen les reivindicacions que els treballadors defensen per millorar la seua vida laboral. Tanmateix, aquest any és especialment rellevant per la situació en la que ens trobem. Avui, no es tracta d’aconseguir nous drets (tant de bo) però el context de crisi i l’ofensiva de les forces neoliberals estan intentant acabar amb els drets aconseguits gràcies a esforç històric, regat amb la sang de tants obrers.
Per tant, avui és, com tants altres, un dia per a la lluita. Una lluita per a millorar les condicions dels treballadors del present. Si nosaltres des de les aules no recolzem tota forma de justícia social, haurem perdut el present i mai tindrem un futur digne. Obrers i estudiants, junts i endavant.
904762_525648814160129_638557614_o
Anuncis

Posted on Mai 1, 2013, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: