Comunicat del Bloc d’Estudiants Agermanats front el vet del terme “PAÍS VALENCIÀ”

893231_4895175902038_902631715_oAvui, una vegada més, el govern autonòmic del PP ha imposat la seua voluntat fent valdre la majoria absoluta a les Corts Valencianes, per aprovar una proposta no de llei que veta el terme “País Valencià” en qualsevol escrit de caràcter oficial.

Aquesta proposta , sorgida arran de la utilització en un document oficial de l’expressió “Països de parla catalana”, és falsament exposada com a una manera de “fer respectar la nostra singularitat”.

Mitjançant arguments tan incoherents com comparar els Països Catalans amb l’Alemanya Nazi, o dient que “la lengua propia de la Comunitat es el idioma valenciano, claramente diferenciado de otras lenguas”, on neguen intencionadament el fet irrefutable que el català i el valencià són la mateixa llengua, ataquen un dels nostres símbols d’identitat.

La terminologia “País Valencià”, una de les denominacions històriques del nostre territori, a banda de ser anterior a la de “Comunidad Valenciana”, és emprada preferentment per gran part de la població, tant al carrer com a nivell oficial. De fet, és reconeguda al preàmbul del nostre Estatut d’Autonomia, aprovat i signat l’any 1982, i actualitzat al 2006, i que ara el grup parlamentari del Partit Popular ha vetat.

Tot açò representa un greu atac contra la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra llibertat d’expressió.
Per això, cridem ben fort per defensar la nostra vertadera identitat com a poble, l’ essència de la societat valenciana , rebel·lant-nos front la imposició d’aquells que treballen per desprestigiar i acabar amb tot allò que estimem.

Perquè avui, i sempre, SOM I SEREM PAÍS VALENCIÀ.

Anuncis

Posted on Mai 16, 2013, in General and tagged . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: