Comunicat del Bloc d’Estudiants Agermanats respecte l’acte d’obertura del curs 2013/2014

Image

Aquest matí ha tingut lloc a l’edifici històric de la Nau de la Universitat de València l’acte d’obertura del curs 2013/14. Entre els assistents a l’esdeveniment, es comptaven el President de la Generalitat, Alberto Fabra, i la Consellera d’Educació, Mª José Català.

A la porta de l’edifici ens hem concentrat un nombrós grup d’alumnes, professors i treballadors, en protesta per les polítiques destructives del Consell respecte la universitat pública, polítiques que es tradueixen, per citar tan sols uns exemples, en la constant privatització dels serveis universitaris, el traspàs de graus i màsters de la universitat pública a la privada, o les constants retallades en beques i partides pressupostàries universitàries, que provoquen que molts joves del nostre País no puguen estudiar, o que baixen el nivell de la qualitat docent.

Al mateix temps, i com a convidats a l’acte, es trobaven els nostres representants en Consell de Govern, Laura Peris i Guillem Chismol, i el president de l’Assemblea General d’Estudiants, Jordi Caparrós.

Aquest últim s’ha convertit hui en el primer estudiant que pronúncia un discurs a l’acte d’obertura del curs de la Universitat de València en tota la història. Recolzat per la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública, el nostre company ha llegit un manifest, redactat per aquesta mateixa Plataforma, en el qual es critica durament les polítiques en matèria universitària i d’educació de la Generalitat, així com es dona suport a tots els actes de protesta contra el govern que aplica aquestes polítiques.

Seguidament, el Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha enunciat el seu tradicional discurs d’obertura de curs, tot criticant també les polítiques del Consell, i manifestant una ferma defensa en favor de l’estudiantat, reclamant la disminució de les taxes universitàries i l’augment de les beques. Morcillo ha citat Joan Fuster, “la moda és tot el contrari de la memòria i la nostra vida està regida per les modes”, recomanant així no seguir la moda neoliberal que provoca la destrucció del sistema públic, i també s’ha pronunciat en favor de la valencianitat de la nostra Universitat, “No podem perdre la memòria, ni els nostres orígens, ni la nostra identitat. Ni com a institucions, ni com a ciutadans, ni com a poble”.

Aquest acte ha marcat l’inici d’un curs que de segur vindrà carregat de moltes més protestes i reivindicacions en defensa d’un element fonamental de la societat valenciana com és la universitat pública. I no ens aturarem fins aconseguir la fi dels repetits atacs contra el nostre sistema educatiu per part d’un govern que no té en conter les opinions d’estudiants, docents i administratius, sinó tan sols el volum econòmic que menegen.

Anuncis

Posted on Setembre 12, 2013, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: