Manifest del Bloc d’Estudiants Agermanats amb motiu del 9 d’Octubre

Fa ara 775 anys, el rei En Jaume I d’Aragó, segons la tradició, va entrar victoriós a la Ciutat de València, encetant així la gestació d’un nou poble, el valencià, que quasi 800 anys després d’aquella data, es manté encara fidel a la llengua, la cultura i les tradicions que el Rei Conqueridor ens va aportar.

Encara que hui sabem ja que la data real de l’entrada del rei a València fou el 8 d’octubre, i no el 9, com situa Ramon Muntaner a la seua Crònica, ja que aquest 9 d’octubre fou el dia de la primera missa a la ciutat, no per això la diada del nové dia del desé mes de l’any ha perdut força, més bé a l’inrevés. Des que pel segle XIV es va instaurar la tradició de recordar l’entrada del rei En Jaume a la Ciutat de València, any rere any s’ha anat fent aquest homenatge, quasi sense interrupcions, i poc a poc ha anat expandint-se per tot el País Valencià, fins arribar al que és hui: el Dia Nacional del País Valencià.

La jornada del 9 d’Octubre, així doncs, és una jornada de festa, d’alegria, de record orgullós i jovial del nostre últim origen com a poble. Però també és, deu ser, una jornada de lluita, d’exaltació de la nostra herència cultural, de reivindicació de la nostra identitat com a poble, com a nació.

Espoliats per un país que no és el nostre, els valencians, any rere any, patim el menyspreu del govern espanyol que, independentment del color polític, ens ha tractat sempre com si fórem una colònia de Madrid, creient que impunement, podien saquejar-nos mentre les inversions al nostre territori anaven disminuint progressivament.

Ocupats, així mateix, per l’espanyolisme, el poble valencià ha restat adormit, vagament conscient de la seua precària situació. I d’això han tret tallada grups oportunistes que, alçant-se com a abanderats del “valencianisme”, propugnen sense cap tipus de vergonya l’espanyolitat dels valencians, el menyspreu a la nostra llengua, i el provincianisme de la nostra cultura.

Però el llarg somni ha arribat a la seua fi. El poble valencià renaix, desperta. Fent homenatge als qui sentiren la terra, als que lluitaren per la nostra identitat i la nostra llibertat, el País Valencià poc a poc s’alça enfront allò que se’ns ha imposat,  i en açò la nostra festa nacional cobra especial importància.

Per això el Bloc d’Estudiants Agermanats, clarament nacionalistes, convidem al poble valencià a baixar al carrer, a lluitar pel que és seu, a no deixar que ningú ens torne a dir mai més què hem de fer. Eixim i combatim, doncs ja hem guanyat.

VISCA EL PAÍS VALENCIÀ, LLIURE I SOBIRÀ!

Imatge

Anuncis

Posted on Octubre 9, 2013, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: