Comunicat del Bloc d’Estudiants Agermanats davant l’aprovació de la LOMQE

Hui, 10 d’octubre de 2013, s’ha aprovat la LOMQE, o Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa. La llei forma part de les reformes portades a terme pel govern a causa de la crisi econòmica actual; no obstant, el fet real és que les reformes estan suposant la privatització dels, fins ara, serveis públics (educació, sanitat, i un llarg etcètera).

Els objectius de la LOMQE, també anomenada llei Wert, tal i com es pot consultar a la pàgina web del ministeri d’Educació, són posar fi al fracàs escolar, millorar el nivell de coneixement de matèries prioritàries i millorar l’aprenentatge de llengües estrangeres, però la realitat és altra, ja que les anomenades llengües cooficials (català/valencià/balear, gallec i euskera) van a patir un retrocés en l’àmbit educatiu, ja que queden com a assignatures d’especialització amb caràcter optatiu.

L’aprovació de la LOMQE ha arribat en un context molt concret. Es tracta d’un intent de privatitzar l’educació, tot aprofitant la crisi econòmica. A més, no és l’únic atac a les llengües cooficials que s’està patint actualment, si es té en compte el fort moviment que ha sorgit a Ses Illes en contra del decret de trilingüisme aprovat pel PP balear.

Per totes aquestes raons, des del Bloc d’Estudiants Agermanats diem NO a la llei Wert, i seguirem treballant i lluitant per la llengua i per l’ensenyament públic, encara que hui s’ha fet un pas enrere.

Anuncis

Posted on Octubre 10, 2013, in Comunicats, Educació i Formació, General, Política Universitària. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: