Manifest respecte la vaga general d’educació del 24 d’Octubre

Imatge
El passat 10 d’octubre, el Congrés dels Diputats espanyol va aprovar, amb els únics vots a favor del Partit Popular, la nova llei d’educaci LOMQE, Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, proposada des del passat maig pel ministre Wert, i criticada des d’abans inclús per tota la comunitat educativa de l’estat espanyol.

L’aprovació d’aquesta llei, integrada a la perfecció amb les polítiques retrògrades i
espanyolistes del Partit Popular, suposa tornar en matèria d’educació a nivells quasi predemocràtics, implantant revàlides, classificant alumnes més per criteris econòmics que no pas acadèmics, fomentant la competitivitat en lloc de la cooperació, menyspreant l’ensenyança de les llengües autonòmiques…

Aquesta nova llei LOMQE afecta directament el sistema universitari a causa de dos reformes fonamentals: la revàlida del batxillerat i els nous requisits per a l’obtenció de les primeres beques universitàries. La “llei Wert”, com s’ha popularitzat, suprimeix les actuals Proves d’Accès a la Universitat, implanta una revàlida d’assignatures troncals al acabar el batxillerat, i deixa a criteri de cada Universitat l’accès dels estudiants. Açò suposa que, per exemple, algú que a criteri de la Universitat de València pot fer estudis superiors, potser no els pot fer a una altra universitat. D’altra banda, eleva la nota mitjana per poder obtenir una beca durant el primer curs d’universitat a un 6’5.

Així, des del Bloc d’Estudiants Agermanats, fem aquesta crida de forma crítica per tal de demostrar el nostre rebuig a les formes de convocatòria imposades des de les cúpules sindicals de Madrid i no des de les bases de tota la comunitat educativa.

Convoquem a tota la gent, no només a aquells implicats directament a l’educació, sinó a tots els ciutadans, a recolzar la vaga general d’educació del proper 24 d’octubre, així com assistir-hi a les manifestacions de les 12 hores a la Facultat de Geografia i Història i a les 18 hores a la Plaça de Sant Agustí.

ENTRE TOTS I TOTES, PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC!

ENDAVANT AMB LA LLUITA!
Anuncis

Posted on Octubre 17, 2013, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: