Comunicat del Bloc d’Estudiants Agermanats arran de les recents notícies publicades als mitjans de comunicació sobre els piquets

Davant les notícies dels piquets que es portaren a terme el passat dijous 24 d’octubre durant la jornada de vaga general educativa a diversos campus universitaris de les ciutats de València i Burjassot, el Bloc d’Estudiants Agermanats exposem que:

en primer lloc, aquestes notícies obeeixen a una campanya criminalitzadora del moviment estudiantil, que no reflecteixen la totalitat dels fets ocorreguts el matí del 24 i que, amb objectiu de manipular la realitat, mostren solament unes accions puntuals i descontextualitzades que tingueren lloc en un matí de treball, de positivisme i de bona actitud per part dels estudiants allí presents.

en segon lloc, els estudiants allí presents, entre els quals hi havia membres del Bloc d’Estudiants Agermanats, en cap moment emprengueren cap acció violenta contra els i les estudiants que desitjaven entrar als campus i assistir a les classes, sinó que els varen oferir el diàleg, la informació sobre la vaga i l’ajuda, que és l’essència dels piquets.

en tercer lloc, aquestos piquets, dels quals els membres del BEA que hi estan a favor no s’avergonyeixen de portar a terme, són una resposta necessària a les mesures dels governs que impedixen accedir a l’educació superior a una part de la comunitat estudiantil sense recursos econòmics suficients i que constitueixen un vertader drama social.

en quart lloc, molts d’aquells i aquelles estudiants que assistien a classe aquell matí ho feien coaccionats per l’obligació d’un examen o pràctica de notòria importància, que el seu professor o professora havia programat deliberadament per al dia de vaga, amb voluntat, a vegades reconeguda, de boicotejar el dret de l’estudiant d’exercir el seu dret a vaga.

en cinqué lloc, citant a alguna de les notícies que ens referim, en cap moment es va entrar a una classe amb barres de ferro, o cap element similar, i molt menys en actitud amenaçant, perquè entenem els piquets com un mitjà d’informació i de pressió, però en cap moment de coacció o amenaça.

Per allò exposat, el Bloc d’Estudiants Agermanats, demanem:

la reflexió de la societat valenciana en general i la comunitat educativa en particular, sobre la criminalització de la premsa envers el moviment estudiantil, que és legítim i necessari, i l’origen d’aquesta, que no és sinó l’obediència dels mitjans de comunicació principals als governs, que busquen la desaparició de qualsevol oposició a les seues polítiques, que ben bé es coneixen.

Anuncis

Posted on Octubre 26, 2013, in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Lo que sale en los vídeos no tiene nada que ver con lo que aquí comentas, encapuchados y siendo mayoría imponiendo por la fuerza vuestra voluntad. Me parece PATÉTICO que al menos no salgáis pidiendo perdón por la lamentable imagen que habéis dejado. No tenéis vergüenza y en el fondo sois tanto o mas fascistas que los que defienden a FRANCO.
    JORDI CAPARROS Y TODOS LOS MIEMBROS DE beapv PRESENTES EN ESTOS ACTOS DEBERÍAN DIMITIR!!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: