Manifest en relació a la supressió de les beques Erasmus als no-becats pel Ministeri d’Educació

Recentment, amb “traïdoria i nocturnitat”, i emmarcat dins l’agressiva política de retallada de beques del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, el ministre José Ignacio Wert ha anunciat la supressió de les beques Erasmus d’aquest curs 2013/14 per a totes aquelles persones que l’any passat no van rebre la beca universitària que atorga aquest ministeri.

Aquesta mesura, publicada ja al Butlletí Oficial de l’Estat, deixa sense beca ministerial a la meitat d’estudiants Erasmus d’aquest curs (768.838 d’un total d’un milió i mig aproximadament). Es deixa sense una aportació mínima de 100€ mensuals a milers d’estudiants que es troben a hores d’ara ja a l’estranger, evidenciant la incompetència d’aquest govern.

La present tisorada és encara més greu al País Valencià, on l’aportació autonòmica a la beca Erasmus és de zero euros. Així, l’estudiant del País Valencià deixarà de rebre els 100€ ministerials, mantenint tan sols l’ajuda de la Unió Europea (115€) i la que puga aportar la seua universitat. Açò és que, per exemple, els estudiants de les comunitats autònomes que tinguen una important despesa en l’educació, podran seguir tranquil·lament a les seues destinacions Erasmus sense cap problema greu, ja que puguem arribar a parlar d’aportacions d’inclús 500€ al mes a algunes CC.AA. En canvi, l’estudiant valencià que ara per ara estiga a l’estranger i no tinga una mínima solvència econòmica, haurà de fer malabarismes per poder seguir estudiant i vivint a la seua destinació.

Imatge

A més, i per descomptat, tots aquells alumnes que pretenien fer un Erasmus durant els cursos vinents, i no son beneficiaris de beques ministerials, ja poden anar oblidant-se de rebre cap ajuda per part de l’Estat Espanyol, condemnant així el govern del PP als milers d’estudiants valencians que pretenien cursar algun curs a l’estranger, a no tenir ni tan sols l’oportunitat de pensar-s’ho.

Açò, paradoxalment, crea una antítesi amb l’Estratègia Universitària 2015, l’anomenat “pla Bolonya”, que pretenia fomentar la mobilitat exterior dels estudiants dins la Unió Europea, ja que converteix en irrealitzable un dels pocs punts bons que aquest pla: facilitar l’intercanvi d’estudiants universitaris entre els diferents estats de la Unió Europea.

Per tot açò, des del Bloc d’Estudiants Agermanats  volem denunciar aquest nou decret del govern central, que destrueix sense cap fonament un dels drets estudiantils més recentment conquerits: la possibilitat de permetre a qualsevol estudiant, independentment de la seua condició, estudiar fora de les fronteres de l’Estat Espanyol. És per això que critiquem, i rebutgem fins l’extrem, aquesta mesura, com hem vingut fent amb la nefasta política educativa del Partit Popular tant espanyol, com valencià.

NO A LA SUPRESSIÓ DE LES BEQUES ERASMUS, NO A LES RETALLADES ALS DRETS DELS ESTUDIANTS!

Anuncis

Posted on Novembre 4, 2013, in General and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: