Informe de la Comissió de Beques de la UV

Hui hem estat presents a la Comissió de Beques de la Universitat de València. Ha estat una intensa sessió que ha començat a les 12.00 hores i ha acabat a les 15.00 hores. Els punts sobre la taula han sigut d’allò més variats.

Hem començat per la convocatòria de Beques Pròpies de la UV, on el BEA hem apostat perquè la UV seguisca cobrint les matrícules dels estudiants com fins ara. Això sí, hem denunciat la poca difusió que tenen, ja que sols s’ha arribat a uns quants centenars. Hem exposat que cal augmentar les característiques de la beca,  per exemple, cobrint les segones matrícules dels estudiants i donant un complement a la beca bàsica.

La primera proposta ha quedat descartada perquè suposaria millorar les condicions del Ministeri i de la Conselleria. D’aquesta forma la convocatòria de la UV rebria una quantitat de sol·licituds que no podria assumir,  ja que el seu objectiu no és substituir  les altres. La UV no té recursos per fer una convocatòria ampla, sinó per a cobrir casos que econòmicament ho necessiten (sense acomplir els criteris acadèmics). Tanmateix, seguirem treballant per aconseguir aquesta demanda legítima de l’estudiantat. Per altra banda, hem aconseguit que la beca pròpia de la UV porte també un complement de 400€. Aquesta ajuda, a més, anirà a parar als becaris amb pitjor situació econòmica de la UV, i també als de la Generalitat Valenciana que tinguen una situació més precària.

La segona beca que hem tractat és nova, proposada des de la UV i que el BEA ha defensat. Parlem d’una beca dita Extraordinària que seria d’una quantia bàsica de 1.500€, però que podria ser ampliada fortament segons les necessitats de la persona en qüestió. La Beca Extraordinària s’implantarà des d’aquest mateix curs.

L’última beca aprovada ha estat la que el BEA portàvem com a proposta al Consell de Govern del 25 de juliol: la beca de Col·laboració pròpia de la UV. Aquesta beca la vàrem demanar perquè pensem que és bàsic fer una acció des de la UV per pal·liar aquesta situació. Nosaltres vàrem proposar la implantació de 100 Beques de Col·laboració pròpies. Aquesta proposta  estava fonamentada en què en dos anys hem passat de 184 beques a 100. A més, la Vicerectora Isabel Vàzquez ja va anunciar que probablement continue la davallada, perquè cada volta hi ha més universitats privades que competeixen a la mateixa borsa de beques que les públiques. Aquesta situació serà denunciada des del BEA a tots els fòrums estatals on tenim estudiants de la UV,  com ara el CEUNE (òrgan de representació públic del Ministeri) i l’AERE (Assemblea Estatal de Representants d’Estudiants).

Finalment, hem esmentat que, davant l’atac flagrant del Ministre d’Educació a les beques Erasmus, la UV deurà plantejar-se augmentar la quantia de les beques que destina als seus estudiants Erasmus. D’aquesta manera, quedem satisfets d’una llarga tasca feta al voltant de les Beques de Col·laboració des de finals de l’any passat. No podem compartir no ajudar a l’estudiantat amb una matrícula de segona convocatòria que pot haver estat produïda per la crisi econòmica. Finalment, aquesta ajuda s’ha substituït per una ajuda major per a la gent amb més necessitats (de 400€). Ha estat un dia dur treballant al si de la Universitat, però aquest és el nostre projecte.

Treball i lluita a les comissions i als carrers!         

Anuncis

Posted on Novembre 5, 2013, in General. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Com puc demanar la beca que oferiu?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: