L’estudiantat valencià d’esquerres sobre el tancament de Radio Televisió Valenciana (RTVV)

Ahir va ser un dia dur, fatal per als interessos del poble valencià. Aquell projecte que a la seua gènesi pretenia ser -amb un 80% dels continguts en valencià- un dels pilars bàsics de la difusió de la llengua i de la cultura valenciana tancava les seues portes a la ciutadania després d’anys de degradació i deriva. Després que el Tribunal Superior de Justícia declarara nul l’ERO que havia fet fora a un miler de treballadors de RTVV, el President Fabra anunciava, de sobte, el tancament de RTVV.

Amb el seu característic cinisme, l’alt càrrec s’excusava, fent ús repetidament del terme “austeritat”, al·legant que la decisió era necessària per “la pròpia supervivència d’aquells serveis públics més necessaris, com la sanitat i l’educació”. Quelcom increïble si tenim en compte les profundes retallades que també s’estan duent a terme en aquests mateixos àmbits. L’excusa és que “és inviable el manteniment de RTVV i inassumibles els costos de la readmissió de tots aquells treballadors que en el seu moment l’ERO va fer fora”, mentint i manipulant la realitat com han vingut fent els últims anys.

És l’hora de lluitar per reconstruir la RTVV que ens mereixem i treballar tots junts per un mitjà públic, plural i de qualitat que tinga com a fi últim la promoció de la cultura i la defensa dels interessos del poble valencià. És a dir, un mitjà que transmeta amb profesionalitat la realitat territorial amb la que obligatòriament hem de conviure.

El BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats), Acontracorrent, i el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) donen suport de forma unitària a les reivindicacions al voltant dels successos de les últimes hores.

Anuncis

Posted on Novembre 7, 2013, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: