Manifest conjunt dels sindicats estudiantils de l’esquerra valenciana (BEA-ACC-SEPC) contra la convocatoria de vaga del 20 de novembre

Des de les organitzacions estudiantils de la Universitat de València, volem mostrar el nostre rebuig a la convocatòria de Vaga estudiantil anunciada pel Sindicat d’Estudiants per al proper dia 20 de Novembre.

Pensem que aquesta organització, que tantes voltes s’atorga el lideratge del moviment estudiantil, lluny de replantejar-se la seua posició, ha tornat a menysprear a qui estem realment treballant cada dia a les nostres universitats i al carrer.

Critiquem la posició des de la qual el Sindicat d’Estudiants llança les seues propostes: des d’una posició socialment allunyada dels problemes reals de les estudiants, més propera a les cúpules sindicals centrals i a les institucions del poder.

També critiquem la manca de treball dia a dia de aquesta organització, que només aparéix per a convocar vagues i manifestacions, per tal de donar visibilitat a la seua marca, sense preocupar-se realment per aconseguir una conscienciació de la societat, ni fomentar la construcció dia a dia de xarxes de treball que ens permeten aconseguir un canvi social real i consistent.

De la mateixa manera, ens oposem al fet que aquesta organització pretenga ser l’avantguarda del moviment estudiantil, i parle en nom de tots i totes sense comptar amb la resta de col·lectius, associacions i assemblees. Per això diem que el Sindicat d’Estudiants no és el moviment estudiantil, i que aquesta organització NO ENS REPRESENTA.

Per les raons plantejades, rebutgem aquesta convocatòria i obrim el debat per fixar una de nova, consensuada i ben plantejada, amb el recolzament i la feina que aquestes mobilitzacions necessiten. Mentrestant continuarem treballant als nostres col·lectius i a les assemblees, per tal de construir horitzontalment des de baix una resposta a les mesures del govern que aconseguisca mobilitzar a tota la comunitat educativa en general i la universitària en particular.

Apostem per  la transformació social des de les assemblees, el treball de base, i la col·laboració i el respecte a la resta de companys i companyes de lluita. I és que entenem que, només així, podrem construir una alternativa real front els atacs que està rebent el nostre sistema educatiu.

Anuncis

Posted on Novembre 19, 2013, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: