Per una societat lliure de violència de gènere

 

El juliol de 1981, el 25 de novembre va ser declarat el dia internacional contra la violència de gènere, en la primera trobada Feminista d’Amèrica Llatina i el Carib. En aquesta trobada es va denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual que exercia el govern, incloent la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques mortes el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes han simbolitzat la lluita i la resistència.

Així, un any més, aquest dia es converteix en un dia de denúncia de la violència contra les dones, la violència sexista i masclista, que no té treva. Des de l’1 de Novembre del 2012 fins el 31 d’Octubre de 2013, 77 han segut les assassinades a l’Estat Espanyol, convertint-se aquesta en la primera causa de mort prematura en les dones. Però també, cal denunciar aquest dia la violència institucional que s’exerceix a través de mesures que incideixen directament en les seues vides com són la Reforma Laboral i la Llei de l’Avortament. A més, mentre els governs central i autonòmic s’omplin la boca parlant del seu compromís en la lluita contra la violència masclista, al mateix temps retallen en els pressuposts un 24% d’inversió en polítiques d’igualtat i lleven 80.000€ del fons d’emergència per a les víctimes de violència de gènere.

Un dia com hui, el Bloc d’Estudiants Agermanats volem reiterar el nostre compromís en l’eradicació de qualsevol forma de violència envers les dones, i convidem a participar la societat valenciana en totes les manifestacions i concentracions que tindran lloc al llarg del País Valencià, així com en la resta de territoris. La violència masclista constitueix una greu vulneració dels drets humans i és un impediment per al ple desenvolupament de la nostra societat, demostrant la profunditat amb el que està arrelat el model social patriarcal.

Imatge

Anuncis

Posted on Novembre 25, 2013, in General and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: