Comunicat respecte el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Hui, dia 3 de desembre, es celebra el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. Trencar barreres i obrir noves vies per a l’atenció d’aquestes persones ha de ser element clau per aconseguir una societat inclusiva per a tots i totes. 

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que més d’un bilió de persones en el món tenen algun tipus de diversitat funcional. És per això que ens trobem davant d’un gran repte ciutadà: garantint els drets i les condicions de vida adequades per a aquestes persones, una tasca que ens pertoca a tots i totes i en la qual les institucions públiques han de jugar un paper important.

No obstant, si observem el nostre voltant, veurem una realitat ben distinta. L’actual crisi econòmica està incrementant la vulnerabilitat social i intensificant el risc i els processos d’exclusió social, ja que carrega  el  pes especialment en aquells col·lectius més dèbils. Les persones amb algun tipus de diversitat funcional pateixen cada dia aquests efectes i veuen atònits com per als governs, com el de la Generalitat Valenciana, la inversió en polítiques socials no és una prioritat

És per això, que el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) volem sumar-nos a la diada i fer una crida a tota la ciutadania del País Valencià a donar suport a aquest col·lectiu; perquè el benestar social és una cosa de totes i tots. Està en les nostres mans canviar el futur de la nostra societat.  

Anuncis

Posted on Desembre 3, 2013, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: