Manifest 8 de març: dia de la dona

Un any més, el 8 de març ens recorda que malgrat tota la feina feta, encara ens queda molta més per fer. Des de sempre, les dones feministes hem lluitat per una societat millor, que faça iguals en drets i oportunitats a totes les persones. Les dones hem sigut les promotores de grans canvis que van contribuir decisivament a l’enriquiment de la democràcia, de manera que ha quedat més que demostrat: Som la meitat de la població. Sense nosaltres, no hi ha ni democràcia, ni població.

Democràcia vol dir que homes i dones disposem de les mateixes oportunitats i drets. Per açò, nosaltres reivindiquem la nostra incorporació activa i plena a tots els àmbits de la societat, i que mai pel fet de ser dones, ens estiguen vetats. 

La crisi econòmica ha esdevingut la coartada perfecta per escurçar els drets laborals i socials lluitats durant dècades i a açò li hem d’afegir l’ofensiva sistemàtica i despietada de l’Estat espanyol en contra de la llibertat de les dones, un bon exemple el trobem amb la Reforma Laboral i La Nova llei de l’Avortament que posa en greu perill l’estabilitat social i els nostres drets i que exposa a les dones a una situació de vulnerabilitat i indefensió pròpia de segles passats. Així com, les retallades en polítiques d’igualtat, mentre el govern estatal i autonòmic s’omplin la boca parlant del seu compromís en la lluita contra la violència masclista, al mateix temps retallen en els pressuposts un 24% d’inversió en polítiques d’igualtat i lleven 80.000€ del fons d’emergència per a les víctimes de violència de gènere. I per què aquesta persecució a la dona? Perquè saben que si nosaltres estem sotmeses, la societat no serà lliure. I volen tindre’ns a tots sotmesos, tant a homes com a dones, per poder seguir amb el seu sistema d’explotació.

Nosaltres, des del Bloc d’Estudiants Agermanats refermem avui i durant tot l’any el nostre sincer compromís amb tots aquells valors com la igualtat, la justícia social i la llibertat que, al nostre entendre, han de ser els sòlids fonaments d’una societat veritablement democràtica.

Perquè el País Valencià serà feminista o no serà.

 

Imatge

Anuncis

Posted on Març 8, 2014, in General and tagged , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: