Nou despropòsit del Moniato Fabra

Des del Bloc d’Estudiants Agermanats mostrem el nostre rebuig a la iniciativa presentada avui per el president de la generalitat, Alberto Fabra, juntament amb un seguici  de representants d’entitats financeres amb fins lucratius, beneficiaries de la mesura.
Aquesta iniciativa es presenta com una forma de finançament per cobrir les despeses en la matricula per als estudiants de grau i postgrau, mitjançant la iniciativa del sector privat, de fins a 9000 € amb un tipus d’interès del 6%, presentant un període de devolució efectiu màxim de 4 anys.
Donades les circumstàncies de precarietat laborals en les que vivim actualment, ens sembla un despropòsit aquesta proposta, que pretén la devolució del crèdit per part de l’estudiantat en un màxim 4 anys després d’acabar la carrera. A més de tindre que suportar el abusiu tipus d’interès aplicat per les entitats financeres, que es traduiria en una enorme despesa per al estudiant sol•licitant del finançament.
Per aquest motiu, ens mostrem crítics amb aquesta iniciativa de la generalitat, i ens posicionem en contra. Exigim una política de beques adequada, plural i efectiva, que mostre innecessària aquesta iniciativa privada i permeta a tothom exercir el seu dret a rebre una educació pública, gratuïta i de qualitat.

Anuncis

Posted on Abril 15, 2014, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: