Manifest del 25 d’abril i vídeo

Un any més arriba el 25 d’abril, una data on commemorem la desfeta d’Almansa l’any 1707, que ens va fer perdre els drets i lleis com a nació independent d’aquella Castella imperialista. Una derrota que encara notem als nostres dies. Els botiflers d’ençà són els mateixos d’ara: lladres, cacics, corruptes i espanyols.

Durant aquestos 307 anys ens intentat reduir a l’anècdota, al folklore, al dialecte. Ens han menyspreat i ignorat com a poble, llevant-nos la llengua, la indústria, l’agricultura, els mitjans públics, l’educació i en definitiva, la normalitat identitària dels i les valencianes. Ens han dit que no hem de viure al passat per llevar-nos la història. Ens han obligat a viure en un present de precarietat on milers i milers de famílies es veuen abocades a la indigència sense saber de qui és la bota que els xafa el cap. Mentre els governs i els bancs passegen de la mà per aquest país sembrant misèria.

Però la impunitat no ha d’estar del seu bàndol, així com sí la por. El Bloc d’Estudiants Agermanats portem 30 anys lluitant per una educació pública, democràtica i valenciana, valors que junt amb l’antifeixisme, l’anticapitalisme i el feminisme extrapolem a la societat valenciana. Perquè l’educació sembra les llavors del futur.

Aquestos últims anys hem vist com el valencià ha desaparegut de molts centres educatius, com molts dels nostres companys i amics no poden rebre educació superior perquè aquesta ha deixat de ser pública per a totes i tots, com la societat es va dividint entre aquells que produeixen i es moren exhausts o aquells que no produeixen i no tenen cabuda. Per totes aquestes raons i moltes més, convoquem junt a altres associacions del País Valencià vaga general d’estudiants el dia 8 de maig per lluitar per un canvi que més que prop, està a les nostres mans.

El País Valencià ha de deixar de ser el laboratori espanyol per a les polítiques nefastes dels fills del franquisme i el paradís del bipartidisme ranci. Els hem de demostrar com a la joventut combativa que som, que el País Valencià serà nostre i serà d’esquerres. Així que tots junts, una vegada més, alcem els punys i cridem ben fort: VISCA EL PAIS VALENCIA LLIURE I SOBIRA I VISCA LA TERRA.

 

Anuncis

Posted on Abril 29, 2014, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: