1 de maig en lluita

L’1 de maig és un dia de reivindicació col•lectiva de la lluita obrera. L’any 1886 tal dia com hui s’iniciava a la ciutat de Chicago una vaga de caràcter indefinit per aconseguir la jornada laboral de huit hores, en un context on el mercat del treball no estava regulat, els drets socials eren mínims i imperava la llei del més fort. Després de les primeres morts a aquell primer de maig, tan sols uns dies després eren detinguts cinc anarquistes i condemnats a mort. Tenia lloc la Revolta de Haymarket on aquells obrers assassinats es convertirien en els Màrtirs de Chicago.

Així es va adoptar la resolució que cada Primer de maig tinguera lloc arreu del món diferents actes en record a la tragèdia i la seua causa. Sumant-s’hi cada any les reivindicacions dels treballadors i treballadores per millorar la seua vida laboral.

 En aquest any, a causa del context de crisi i l’ofensiva de les forces neoliberals per acabar amb els drets aconseguits amb la sang de tants obrers, ens trobem amb que els dies de lluita són tots. Perquè si nosaltres no resistim, perdrem el futur. Si permetem que privatitzen l’educació i els serveis públics, que mercantilitzen l’ocupació i que l’abisme entre la minoria privilegiada xafant la majoria empobrida perdure i augmente, no hi haurà retorn. Hui més que mai hem de treballar per mantenir les famílies i garantir el seu futur, tan laboralment com a la lluita.

 

Hui, demà i sempre: Obreres i estudiantes, juntes i endavant.

Anuncis

Posted on Mai 1, 2014, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: