Comunicat respecte al pròxim Pla Estratègic de la UPV.

Nota de premsa del Bloc d’Estudiants Agermanats a la Universitat Politècnica de València al respecte de l’elaboració del nou Pla Estratègic de la UPV:
La Universitat Politècnica de València (UPV) està elaborant el nou Pla Estratègic per al període del 2015 al 2020. A falta de menys de sis mesos perquè finalitze l’anterior pla, a més de decidir quins seran els objectius d’ara endavant, cal comprovar fins a quin punt s’han complert els que es van marcar el 2007.
En matèria de drets lingüístics, l’anterior Pla incloïa entre els seus propòsits la normalització de l’ús del valencià en l’àmbit acadèmic, en concret assolir un 10% dels crèdits impartits en valencià. Tanmateix, després de sis anys de la seua entrada en vigor, la tendència ha sigut la contrària, reduint-se el número de crèdits en valencià del 6.8% (any 2006) al 4% (any 2014), com es pot observar en les dades del Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) de la Universitat.
Aquestes dades xoquen amb l’evolució de la demanda de valencià, que no ha parat de créixer i a l’any 2013 superava el 18%. A més, un altre 15.4%  dels alumnes va marcar la casella d’indiferent, pel que no tindrien problemes en rebre la docència en valencià (dades del SPNL). Aquesta demanda podria ser fàcilment coberta, perquè per llei tot el professorat ha de conéixer el valencià i prop de la mitat del professorat està disposat a donar classe en valencià segons l’estudi: “Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes”.
Per al nou Pla Estratègic, la UPV ha creat un sistema de participació obert on els alumnes poden votar i crear propostes perquè siguen tingudes en compte al nou Pla Estratègic. D´entre els temes suggerits, el més votat és el que demana una major implicació de la Universitat per garantir els drets lingüístics de la comunitat universitària, entre ells el dret a rebre la docència en valencià.
El Bloc d’Estudiants Agermanats de la Universitat Politècnica de València considera que està en mans de la comissió del pla estratègic establir uns objectius ambiciosos però adequats a la realitat marcant les pautes a seguir per tal d’aconseguir-los i acabar amb l’actitud actual que deixa de banda a milers d’estudiants que demanen ser atesos en la llengua pròpia dels valencians.

Bloc d’Estudiants Agermanats de la UPV

Anuncis

Posted on Juliol 15, 2014, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: