Primera reunió del curs amb el rector de la UV, Esteban Morcillo.

El Bloc d’Estudiants Agermanats, l’associació d’estudiants de referència a la Universitat de València, ens hem reunit hui amb el rector d’aquesta universitat, Esteban Morcillo. La de hui ha sigut la primera reunió del curs universitari, en la qual des del BEA hem transmés al rector les seues principals reivindicacions.

La primera d’aquestes ha sigut la proposta de desaparició de les pràctiques externes gratuïtes que porten al conjunt de l’estudiantat a la precarietat més absoluta. És a dir, el BEA aposta perquè l’estudiantat obtinga una compensació econòmica pel desenvolupament de la seua tasca en l’empresa en la qual realitze les pràctiques. D’aquesta manera, volem evitar que els estudiants gasten diners en les pràctiques en apartats com transport i menjar, i, a més, aconseguir que les empreses no acomiaden treballadors a canvi dels estudiants i estudiantes en pràctiques. El rector ha rebut bé la proposta i ha acceptat la creació d’una comissió universitària que treballe en aquest sentit.

Una altra de les reivindicacions ha estat la reducció dels preus dels màsters d’investigació que la UV oferta i que actualment estan per damunt dels 2.700 euros. Des del Bloc d’Estudiants Agermanats també hem fet pressió perquè la Universitat de València compte amb estudiants a tots els seus serveis (com cafeteries, serveis d’administració, etc.), com era norma amb rectors anteriors. Al conjunt de l’estudiantat li seria molt útil poder treballar a la seua pròpia casa i costejar-se així part dels estudis, més encara en aquests temps que vivim en què molts tenen dificultats econòmiques per pagar les matrícules. Aquesta proposta també ha estat ben rebuda i s’ha creat una altra comissió per estudiar la qüestió. 

Des del BEA treballant dia a dia per tal de reivindicar els drets de l’estudiantat!

Anuncis

Posted on Setembre 10, 2014, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: