Manifest de la Vaga del 23 d’octubre.

El Bloc d’Estudiants Agermanats dóna suport a la jornada de vaga del dijous 23 d’octubre per defensar una educació pública, valenciana i de qualitat.

Els últims anys els estudiants i les estudiantes hem sofert continus atacs a l’educació en l’Estat Espanyol en tots els seus nivells acadèmics. Les darreres reformes educatives a nivell estatal i comunitari europeu no han esdevingut una solució realista i efectiva per a les demandes de l’estudiantat. Les retallades en educació, la disminució de la docència en valencià, el retrocés de l’educació pública per afavorir la privada, les conseqüències del Pla Bolonya, l’increment continu de les taxes i la reducció del professorat contribueixen a una situació de pèrdua de la qualitat de l’educació i de precarització.

La nova reforma educativa per a l’àmbit universitari torna a modificar per complet l’actual Pla Bolonya de forma que deixa obsoletes les actuals titulacions. És un pas més cap a la concessió d’espai públic a l’empresa privada dintre de les universitats reduint la seua independència educativa. D’aquesta manera, segons el Pla 3+2 que es pretén implantar els “Graus” passarien a ser de tres anys i els màsters, ara de dos anys, continuarien imposant-se als alumnes amb el conseqüent increment de la despesa econòmica.

Gran part de l’alumnat no pot fer front a aquesta despesa injustificada, de forma que es trenca el principi de universalitat de l’educació. La insuficiència de beques per a fer front a l’elevat cost de les matrícules de Màster suposarien l’exclusió de bona part de l’estudiantat per raons purament econòmiques i fent desaparèixer el caràcter públic de les nostres aules.  L’accés a una educació pública, de qualitat i en valencià és un dret elemental de qualsevol ciutadà.

Els estudiants i les estudiantes ens neguem a seguir de braços plegats davant la destrucció d’allò que és nostre per tal d’afavorir interessos polítics, ideològics i econòmics.

Per una educació PÚBLICA DEMOCRÀTICA i VALENCIANA!

Anuncis

Posted on Octubre 21, 2014, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: