Anàlisi de la vaga del 23 d’octubre.

Dijous, 23 d’octubre, vam tindre una jornada molt positiva, amb la vaga convocada pel bloc unitari format per Acontracorrent (ACC), el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), el Front Estudiantil Unificat (FEU) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

El seguiment de la vaga ha sigut majoritari als campus de Tarongers i Blasco Ibàñez, que fou pràcticament del 100%, i de més d’un 50% al campus de Burjassot. Amb una assistència d’unes 4.000 persones a la manifestació del matí, i de més de 10.000 a la manifestació de la vesprada convocada per diverses plataformes i col·lectius, entre ells els sindicats convocants de la vaga. Unes xifres esperançadores que ens fan veure que tant l’estudiantat com la resta de la societat segueix ben viva, i li sobren motius per lluitar contra les conseqüents reformes educatives que ens han anat imposant, des de fa anys, els successius governs, que no esdevenen una solució, sinó un endarreriment de la nostra educació. A les que cal afegir el nou pla 3+2, on els “Graus” passarien a ser de tres anys i els màsters de dos anys, que suposaria una major despesa econòmica, una exclusió del dret de l’educació de la classe treballadora i obrir, encara més, el pas a multinacionals i grans empreses per continuar el seu camí d’espoliació als i les estudiants i reduiria, la ja limitada, independència educativa a les universitats.

Amb tot això, cal destacar la unitat dels sindicats convocants que treballem dia a dia per buscar una resposta capaç de reconstruir el sistema educatiu que volem, apartant-nos d’organitzacions verticals allunyades de la realitat universitària, com és el “Sindicato de Estudiantes. Aquesta unitat ha servit per reflectir que malgrat els darrers atacs a l’educació pública, amb imposicions que ens vénen des de dalt, l’estudiantat segueix en peu de guerra i que en som moltes les estudiants que fem front a totes les reformes educatives que van en el camí d’una privatització i precarització de l’educació.

O els seus privilegis, o la nostra dignitat.

Per una educació pública, democràtica i valenciana.

Anuncis

Posted on Octubre 25, 2014, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: