Comunicat pel Dia Internacional de les persones amb diabetis.

Hui, dia 14 de novembre, és el  Dia Mundial de les persones amb Diabetis. Esta enfermetat, de caràcter crònic, afecta a 800.000 persones al País Valencià, moltes d’elles joves.

La diabetis de tipus 1, que és la que afecta a la major part de la població jove, necessita una contínua medició del nivell de la glucosa en la sang, així com la injecció d’insulina diverses vegades al dia, en substitució del pàncrees, que ha deixat de funcionar. Són, per tant, les mateixes persones qui han de calcular la insulina necessària per a controlar el sucre dels aliments que ingereixen.

En el context actual, estem presenciant un desmantellament total de la sanitat pública del nostre País, on els qui ens (mal)governen han decidit que els criteris econòmics estan per damunt del benestar de la societat.

Les agulles necessàries per a la injecció d’insulina, han sigut adjudicades a una empresa privada, basant-se únicament en criteris econòmics, i no en la qualitat dels seus servicis, que ha passat a ser nefasta. La conseqüència immediata d’este material de baixa qualitat són els morats a la pell i un mal enroscament de l’agulla al boli injector provocant que la insulina no entre bé i provocant hiperglucèmies (nivells elevats de glucosa en sang), per dir-ne un parell dels molts altres problemes.

És necessària l’educació i la pedagogia envers esta malaltia, doncs moltes de les persones que la pateixen en desconeixen molts aspectes, amb la conseqüència irreparable de provocar, fins i tot, la mort del malalt.

Cal, per tant, conscienciar-nos de la gravetat d’esta malatia,  però, sobretot, cal mobilitzar-nos per a que les persones que conviuen amb ella cada dia puguen tindre una vida digna.

Per tot açò, i més, des del BEA volem mostrar el nostre més sincer suport a totes les persones, associacions i col•lectius que conviuen cada dia amb la diabetis i que lluiten contra el desmantellament total de la sanitat. A l’igual que ens està passant a l’àmbit educatiu, la nostra vida depén de la nostra lluita. Molta força, i endavant.

Anuncis

Posted on Novembre 14, 2014, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: