La Generalitat Proposa convocar 0 places de professors en valencià.

La GVA fa la seua proposta de oposicions per a les places de profesorat no universitari.
La proposta encara ha de pasar la taula de negociacions amb els sindicats de profesors.

El passat 24 de gener de 2015, el gabinet de comunicació de la Generalitat Valenciana penja una nota de premsa informant sobre la convocatòria d’oposicions per al cos de 655 plaçes de mestres en les que s’inclouen: professorat de secundària (174), de formació professional(34), de Escoles Oficials d’Idiomes(25), i també de catedràtics de conservatoris de Música i Arts Escèniques(10). Cap en especilitat de llengua catalana. Aquesta convocatòria acumula les ofertes dels anys 2014 i 2015 donat l’acord que GVA va fer en els sindiacts per a que ambes convocatòries es feren conjuntes a aquet any 2015. En qualsevol cas no es convoquen oposicions de profesorat de secundaria des l’any 2010. L’examen d’oposicions es farà el pròxim estiu (entre juny i juliol) però no es sap encara el model d’examen que es farà i la data aproximada. Per saber-ho la proposta encara haurà de pasar per la taula de negicació en els sindictas de profesorat. Aquetsa convocatòria s’eprerava des de fa mesos.

D’un total de 174 places destinades a professorat de secundària, 32 van cap a l’especialitat d’anglés i 0 van cap a l’especialitat de llengua catalana. En el cas de les places destinades al cos de mestres (Infantil i Primària), han destinat 55 places per a Infantil, 50 per a Primària, i 164 per a llengua estrangera (Anglés).

La Generealitat destaca en el seu comunicat la seua aposta per el plurilingüisme amb un 33% d’oferta de profesorat d’anglés però obvia que, segons l’oferta que proposa, el seu model de plurilingüisme es un model bilingüe castallà-anglés on es margina l’ensenyament de la llengüa pròpia. Aquesta oferta d’oposicions se suma als atacs continuats de la Consellería d’Educació que du a terme en els últims mesos. I fa pensar en una estratègia d’arraconament del valencià a les escoles on es tanquen línes de valencià per falta de personal i no es convoquen noves places de profesors per la baixada de línees en valencià.

Aquesta proposta no garantiza el coneixement de les dues llengues oficials establit a la Llei d’Educació. El propi comunicat de premsa de la GVA no respecta l’us de la llengua pròpia i es publicat exclusivament en castellà. També arumenten que volen respodre a l’elevat nombre de personal especializat en Anglès ignorant que es tracta d’un problema que es dona en totes les especialitats. Aquesta es, a més una intenció falsa i falaç purament propagandística i no respón a les necesitats reals dels sistema educatiu donat que s’estàn donant un major nombre de places d’anglés que va per damunt de la demanada real de profesorat necesari. Aixó ha provocat el rebujament també de la comunitat d’especilistes d’anglés.

Des del Bloc d’Estudiants Agermanats rebutgem rotundament i de manera frontal aquesta oferta de places. És un atac descarat i intolerable a l’ensenyament en valencià a les aules en l’estratègia de discriminació de la llengua pròpia. A més, considerem que darrere de tot hi ha una clara intenció electoralista de cara a les autonòmiques de maig encaminada a generar un problema a l’administració vinent davant d’una probable perdua del govern per part del Partit Popular. La nostra administració no està garantit el dret del estudiants a estudiar la llengua pròpia. La llengua es un dret de tots els valencians, no un joget per a fins partidistes.

Anuncis

Posted on gener 26, 2015, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: