Comunicat respecte l’aprovació del 3+2.

Ha aplegat el dia. Hui el govern espanyol de la mà del ministre d’educació Wert ens ha tornat a menysprear amb la seua reforma educativa, coneguda popularment entre l’estudiantat com a “3+2”.

Després de només cinc cursos de la implantació total del pla Bolonya, que suposadament equiparava les carreres dins de l’estat espanyol al marc europeu. Malgrat les grans mobilitzacions arreu l’estat, l’opinió dels estudiants i estudiantes va ser ignorada i aquesta reforma, ara vigent, va entrar en vigor. Així, desapareixien les llicenciatures i les diplomatures (de 5 i 3 anys), que passaren a ser graus de quatre anys que s’ampliarien majoritàriament amb un any o dos de màster, per a equiparar-se amb les extintes llicenciatures, amb el sobrecost que comporten aquests anys per tenir un preu de crèdit molt major que el dels graus.

Hui s’anuncia una nova reforma en la qual es deixa obert a les universitats triar la durada de les seues carreres, que poden ser de tres anys més dos de màster o de quatre anys i un més de màster, sense cap canvi en l’últim cas. Amb aquesta mesura tornarem a les diplomatures i llicenciatures amb un únic canvi econòmic que cauria sobre l’estudiantat. Una vegada més ens han enganyat, ens han “venut la moto” i estem obligades a comprar-la.

Queda patent que l’actual pla nomes ha sigut una transició per a passar a pagar més per estudiar, al qual hem d’afegir la baixada de pressupost destinat a beques i l’augment de requisits per poder accedir-ne una. D’aquesta manera, es corre el perill que molta gent es quede fora de la universitat per no disposar dels mitjans necessaris per pagar-la, convertint l’accés a l’ensenyament superior en un luxe, més que en un dret.

Aquest nou plantejament dels estudis universitaris devaluarà la qualitat de l’ensenyament dels graus, passant de quatre anys a sols tres, i donant al màster de dos anys un caràcter quasi obligatori, amb el conseqüent encariment del preu de la matrícula que això implica.

Des del Bloc d’Estudiants Agermanats ens oposem fermament a aquesta reforma, que ha estat aprovada únicament amb el suport del Partit Popular sense haver sigut votada a les Corts ni discutida amb els membres de la comunitat universitària i que una vegada més empitjorarà la qualitat de la nostra educació. Anunciem, també, que parlarem el més prompte possible amb altres sindicats i professorat per mostrar el nostre rebuig amb mobilitzacions i protestes.

Ja prou, diguem no a aquesta submissió a què ens han abocat. Totes tenim dret a accedir a una educació universitària independentment del capital que tinguem. No al desmantellament de la universitat, acabem amb la universitat per a les elits!

Anuncis

Posted on gener 30, 2015, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: