VAGA AL 26 DE FEBRER CONTRA EL 3+2!

3+2. És una idea que ha agafat força entre la comunitat universitària. També és un dimoni creat per a destruir l’ensenyament públic superior. A grans trets, consisteix en reconvertir els estudis de Grau en 3 anys, i els Màsters en 2 anys, que segons el govern pretén estalviar diners a les famílies i equiparar-se amb Europa.

ÉS MENTIDA, són fal·làcies sense cap tipus de pudor ni de vergonya. En primer lloc, el que fa és que ealgunes persones (les que no tinguen determinat poder adquisitiu, un grup que ha augmentat exponencialment en els últims anys) no puguen cursar els dos anys de Màster, que quedarà reduït a aquelles que sí se’l puguen pagar. Oblidem-nos de les beques, que eixes no tornen. En segon lloc, què era? Sí, allò d’equiparar-se en Europa. És senzill dir-ho, és senzill posar França d’exemple, sense matisar i dir que allí el crèdit de Màster costa el mateix que el crèdit de Grau. Amb el 3+2, el joc del govern s’ha revelat. Què no ens enganyen, el 3+2 ja existia a Espanya, quan hi havia 5 anys de llicenciatura (3 anys de primer cicle i 2 de segon cicle) i tots els cursos valien el mateix. A dia de hui, un curs de Grau val aproximadament 1.000 euros, i un curs de màster 3.000 euros. Creieu que molta podrà invertir 6.000 euros per a un segon cicle d’estudis superiors?

El resultat és clar, i trist. Les famílies de classe treballadora no podran pagar els estudis superiors dels seus fills, i les de classe alta sí. La conseqüència: una educació superior subordinada a les elits, amb una segregació típica del segle XIX.

Però els i les estudiants direm NO. Direm NO perquè defensem una universitat pública, de totes, com ha de ser al segle XXI. Des del Bloc d’Estudiants Agermanats vos convidem a tots i totes les estudiants a secundar la vaga i la manifestació del pròxim 26 de febrer de 2015, que eixirà a les 12 del matí de la Facultat de Geografia i Història. Vicent Andrés Estellés deia “un dia no podrem més i llavors ho podrem tot”; doncs bé, el dia de “no poder més” ha arribat, ara toca “poder-ho tot”!!

Anuncis

Posted on febrer 23, 2015, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: