Som feministes el 8 de març i tots els dies de l’any!

Com cada 8 de març, des de fa més d’un segle, les dones d’arreu del món reivindiquem i eixim al carrer per exigir els nostres drets, per acabar amb aquesta societat patriarcal i aconseguir una societat que ens faça igual en drets i oportunitats per a totes les persones. Però, un any més, aquesta data ens recorda que malgrat tota la feina feta, encara ens queda molt per fer.

En alguns països, les dones no poden exercir els drets més fonamentals i bàsics; en altres, amb l’excusa de la crisi, s’està produint un gran retrocés. La crisi econòmica ha esdevingut la coartada perfecta per escurçar els drets laborals i socials lluitats durant dècades i a açò li hem d’afegir l’ofensiva sistemàtica i despietada de l’Estat espanyol en contra de la llibertat de les dones

La plena participació de les dones en condicions d’igualtat en la vida econòmica, laboral, cultural, social, política i civil, així com l’eradicació de totes les formes de discriminació i violències envers les dones ha de ser un objectiu de tota la societat i s’ha d’assumir com a prioritari per al govern.

Al País Valencià estem patint l’augment de la desigualtat laboral i econòmica. Les retallades socials, la pobresa i l’exclusió social afecten especialment les dones. Som un dels territoris amb més denúncies per violència masclista i dones assassinades, mentre, el govern estatal i autonòmic retallen en els pressuposts un 24% d’inversió en polítiques d’igualtat i lleven 80.000€ del fons d’emergència per a les víctimes de violència de gènere. I per què aquesta persecució a la dona?
Perquè saben que si nosaltres estem sotmeses, la societat no serà lliure.

Nosaltres, des del Bloc d’Estudiants Agermanats refermem avui i durant tot l’any el nostre sincer compromís amb la lluita feminista. Perquè feminisme és igualtat, justícia social i llibertat. Perquè el canvi al País Valencià serà feminista o no serà!

Anuncis

About bonasort

Llançaré curtes trasmissions des d'on sóc.

Posted on Març 8, 2015, in General. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: